Παγωτό παρφέ GR



Πολύ εύκολη συνταγή με σχεδόν επαγγελματικό αποτέλεσμα.


Υλικά

650ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 

396γρ (1 κουτί) γάλα ζαχαρούχο κρύο από το ψυγείο

250γρ τυρί μασκαρπόνε 

1/8 κουταλάκι αλάτι

2 βανίλιες 

200γρ αμύγδαλα με φλούδα ψημένα

110γρ ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας νέρο 

180γρ φράουλες από Γλυκό φράουλα σχεδόν χωρίς σιρόπι ή 90γρ γλυκό φράουλα και 90γρ Γλυκό κεράσι

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα 


Στρώνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις βράσει θα κλείσουμε με το καπάκι και θα αφήσουμε να βράσει για 1' περίπου. Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει χρώμα και να γίνει καραμέλα (προσοχή γιατί καίγεται πολύ εύκολα). Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο μικροκυμάτων για 2' στο máximum. Ρίχνουμε τα ζεστά αμύγδαλα στην καραμέλα και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα.

Απλώνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί φούρνου. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε με ένα μαχαίρι στο ξύλο κοπής ή να τα αλέσουμε με ένα πολυκόπτη. Εγώ για να έχω και τριμμένο αμύγδαλο αλλά και μεγαλύτερα κομμάτια αλέθω τα 2/3 στον πολυκόπτη και τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβω με το μαχαίρι.

Ψιλοκόβουμε το γλυκό του κουταλιού.

Στο μπολ του μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, το μασκαρπόνε, το αλάτι και τη βανίλια. Τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν σαν σφιχτή σαντιγί.

Εκτός μίξερ ανακατεύουμε ελαφρά τα καραμελωμένα αμύγδαλα, το γλυκό του κουταλιού και τη μαρμελάδα.


Μεταφέρουμε το παγωτό στην φόρμα.

Παγώνουμε το παγωτό για τουλάχιστον 8 ώρες στην κατάψυξη.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.