Γλυκό φράουλα GR


1 κιλό φράουλες μετρίου μεγέθους και όχι πολύ ώριμες

1/2 κούπας χυμό λεμονιού

1 κιλό ζάχαρη 

1/2 κούπα νερό


Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. 

Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (χρειαζόμαστε μεγάλη κατσαρόλα γιατί αφρίζει πολύ το γλυκό)  βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2' για να λιώσει καλά η ζάχαρη. Ανοίγουμε τη κατσαρόλα ρίχνουμε τις μισές φράουλες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4'. Βγάζουμε τις φράουλες με προσοχή και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.

Συνεχίζουμε με τις άλλες μισές και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι.

Βράζουμε το σιρόπι στη κατσαρόλα και αυτό που έχει πέσει από τις φράουλες σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά και ξαφρίζουμε.


Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ξαφρίζουμε καλά.

Ρίχνουμε με προσοχή τις φράουλες στο σιρόπι συνεχίζοντας το ξάφρισμα. Κουνάμε τη κατσαρόλα κατά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να κρυώσει το γλυκό για να γεμίζουν με σιρόπι οι φράουλες και να έχουν όγκο.

Αφήνουμε για 24 ώρες το γλυκό στην κατσαρόλα. Αν δούμε πως οι φράουλες έχουν βγάλει υγρά και το σιρόπι μας έχει αραιώσει θα πρέπει να τις βγάλουμε από το σιρόπι με ένα τρυπητό σε μια πιατέλα και να βράσουμε το σιρόπι για 5-10' ώστε να δέσει πάλι. Θα αφήσουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς και θα προσθέσουμε τις φράουλες.

Γεμίζουμε βάζα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.