Banoffee my way GR



Για πολλά χρόνια έφτιαχνα το κλασικό banoffee. Είπα λοιπόν να της προσθέσω μια μους που φτιάχνω και το πείραμα πέτυχε!

Είναι ένα δροσερό γλυκό, τέλειο για επιδόρπιο μετά από ένα καλοκαιρινό γεύμα!

Βάζω 250γρ μπισκότα γιατί δεν μου αρέσει το πολύ μπισκότο στο γλυκό αλλά μπορούμε να βάλουμε και 300  και 350γρ αν θέλουμε και να αυξήσουμε λίγο το βούτυρο.

 Υλικά:

250γρ μπισκότα digestive 

65γρ βούτυρο 

1/2 κουταλάκι κανέλα

300γρ Σάλτσα καραμέλα

3 μπανάνες 

50γρ σοκολάτα γάλακτος

500γρ φυτική σαντιγί (τη βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) χτυπημένη και 2 βανίλιες ή 500γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 1 1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη και 2 βανίλιες

Για τη μους σοκολάτας:

250γρ κουβερτούρα 

200ml κρέμα γάλακτος

100γρ γάλα

1 φύλλο ζελατίνη


Ζυγίζουμε τη καραμέλα και την αφήνουμε έξω από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (για να μπορούμε να την απλώσουμε πάνω από τη βάση μπισκότων).

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με τη κανέλα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μπισκότα για λίγο. Τα στρώνουμε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28-30εκ. Εγώ χρησιμοποιώ ένα ποτήρι για να σπρώξω τα μπισκότα στα πλαϊνά τοιχώματα. Βάζουμε τη ταρτιέρα στο ψυγείο για λίγο να κρυώσει το βούτυρο και να σφίξει.



Όταν η βάση έχει σφίξει απλώνουμε τη καραμέλα με προσοχή και ξαναβάζουμε την τάρτα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη μους:

Βάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει.

Σε bain marie λιώνουμε τη κουβερτούρα με το γάλα. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη από το νερό, τη ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγύ και την ενώνουμε με ελαφριές κινήσεις με το μείγμα της σοκολάτας. 

Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτά φετάκια και καλύπτουμε με αυτά όλη τη καραμέλα.


Καλύπτουμε τις μπανάνες με τη μους σοκολάτας. Βάζουμε τη τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.

Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ με τις βανίλιες ή τα 500γρ κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες  να αφρατέψει και την απλώνουμε πάνω από τη μους.

Με ένα πιρούνι η κουτάλι κάνουμε σχέδια πάνω στη σαντιγύ.

Τρίβουμε με τον τρίφτη από πάνω τη σοκολάτα γάλακτος.

Αφήνουμε στο ψυγείο τη τάρτα για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.