Σάλτσα καραμέλα GR
Αυτή τη καραμέλα την έφτιαξε για πρώτη φορά η μαμά μου και μας εντυπωσίασε.
Είναι η τέλεια γεύση καραμέλας.
Βελούδινη γεύση καραμέλας με ελαφρύ άρωμα βανίλιας.
Τέλεια για το παγωτό, τη τούρτα, ακόμα και για το γιαούρτι, το κέικ ή τους λουκουμάδες μας!
Πάντα υπάρχει στο ψυγείο μου και όλη η οικογένεια την τιμά.
Υλικά
3 κούπες ζάχαρη (1 κούπα = 240ml)
3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
100ml νερό
660ml κρέμα γάλακτος
3 βανίλιες
1/2 κουταλάκι αλάτι
Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε να βραχεί η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβραζει σε μέτρια φωτιά για 2'. Αυτό το κάνουμε για να λιώσει καλά η ζάχαρη, να μην υπάρχουν κρύσταλλοι και μας ζαχαρώσει η σάλτσα. Αφού περάσουν τα 2' ελέγχουμε αν υπάρχουν κρύσταλλοι και αν ναι κάνουμε το ίδιο για 1'.
Συνεχίζουμε το βράσιμο της καραμέλας (τώρα πια δεν ανακατεύουμε με κουτάλι) μέχρι να πάρει χρώμα η καραμέλα. Προσοχή γιατί καίγεται πολύ εύκολα.
Όσο γίνεται η καραμέλα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό το κάνουμε για να μη πετρώσει και φουσκώσει πολύ η καραμέλα όταν θα ρίξουμε μέσα τη κρέμα.
Ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία που διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες με μια έκρηξη αναπάντεχης και εθιστικής απόλαυσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυγνώμων για τα βαζάκια που μας χάρισες!