Μπισκότα shortbread
Πεντανόστιμα αρωματικά μπισκότα από την Σκωτία.
Η διαφορά τους από αλλά μπισκότα είναι πως περιέχουν αλάτι και σε συνδιασμό με ένα καλό βούτυρο έχουν μια μοναδική νοστιμιά.
Αν θέλουμε να πετύχει αυτή η συνταγή θα πρέπει να αφήσουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για 2 ώρες τουλάχιστον για να είναι μαλακό και να απορροφήσει το αλεύρι. Αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τη σύσταση που πρέπει.
Υλικά
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10γρ corn flour
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος *πολύ σημαντικό*
130γρ ζάχαρη
6γρ αλάτι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το corn flour το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και με τις άκρες των δαχτύλων μας θα ενσωματώσουμε το βούτυρο στα υπόλοιπα υλικά. Έτσι θα πετύχουμε μια "άμμο" που μόνο αν τη πιέσουμε στην παλάμη μας θα μπορεί να ενωθεί.
Τοποθετούμε λαδόκολλα και τσέρκι διαστάσεων 27x17cm σε ένα ταψί για μπισκότα.
Αδειάζουμε εκεί το μίγμα μας, το πατάμε και το απλώνουμε όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε και κάνουμε τρύπες με ένα ξύλινο σουβλάκι ή ένα chopstick.
Μπορούμε να βάλουμε αυτό το ταψί στο ψυγείο για κάποιες ώρες και αυτό θα βοηθήσει στην γεύση των μπισκότων αλλά μπορούμε να τα ψήσουμε αμέσως στους 170°C για 22-25'
Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια με μεγάλο μαχαίρι ή μια σπάτουλα αφήνουμε να κρυώσουν για 10' και μετά τα απλώνουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν.
Τα τοποθετούμε σε τάπερ ερμητικά κλειστό για να τα κρατήσουμε τραγανά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου