Pandoro Christmas tree GR

Αυτό το γλύκισμα το έφτιαχνε η μητέρα μου πριν από πολλά χρόνια και γέμιζε το pandoro με κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ήταν εκπληκτικό!!
Τώρα το φτιάχνω με τυρί κρέμα και τη δική μου lemon curd και είναι το τέλειο επιδόρπιο για το χριστουγεννιάτικο γεύμα.
Φτιάχνω αρκετή παραπάνω κρέμα από αυτή που θα χρειαστεί για να στήσω το δέντρο την οποία σερβίρω στο πιάτο του κάθε προσκεκλημένου μου μαζί με ένα γενναίο κομμάτι κέικ.
Δεν χωράει στο ψυγείο γι'αυτο και θα πρέπει να το φτιάξουμε λίγο πριν το φάμε.
Καλή επιτυχία
Υλικά
1 μεγάλο Pandoro
1 συσκευασία τυρί mascarpone 250γρ
1 συσκευασία τυρί Philadelphia 300γρ
3 κούπες κρέμα γάλακτος
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
5 - 6 κουταλιές της σούπας γεμάτες lemon curd
Ξύσμα ενός λεμονιού
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το mascarpone και το Philadelphia μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να αφρατέψει το μείγμα.
Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ και με μια μαριζ ή ένα κουτάλι ανακατεύουμε απαλά την lemon curd. Βάλτε όση νομίζετε, αρκεί να μείνει το μείγμα αφράτο και να στέκεται!
Με ένα μαχαίρι ψωμιού μεγάλο κόβουμε το Pandoro σε 6 φέτες. Ο καλύτερος τρόπος για να το κόψουμε είναι πλαγιασμενο σε ένα ξύλο κοπής.
Τοποθετούμε τη πρώτη φέτα (βάση) του Pandoro σε μια πιατέλα (βάζουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας από κάτω για να μην γλιστράει το γλυκό) και στρώνουμε λίγη κρέμα από πάνω. Εγώ χρησιμοποίησα ένα κορνέ αλλά μπορείτε να το κάνετε και με ένα κουτάλι.
.
Υπέροχη συνταγή, εμένα την έκανε η πεθερά μου! Η μόνη αλλαγή που κάνω εγώ είναι να "βρέχω" λίγο τις φέτες pandoro με ένα μείγμα από γάλα, άχνη ζάχαρη και το λικέρ που προτιμώ.
ΑπάντησηΔιαγραφή