Lemon Curd GR
Τη Lemon curd την έμαθα όταν ταξιδέψαμε με τον σύζυγό μου στην Αγγλία για να επισκεφθούμε τον αδελφό μου που τότε σπούδαζε στο Λονδίνο. Μου άρεσε πολύ! Έφερα και ένα βαζάκι και στη μαμά μου!!
Άργησα πολύ να τη φτιάξω πάντως, θυμάμαι όταν ήταν τα παιδιά μου μικρά. Οι πρώτες συνταγές που δοκίμασα ήταν μονο με κρόκους αυγού αλλά δεν με ικανοποίησαν γευστικά. Αυτή που τελικά κάνω είναι με ολόκληρα αυγά αλλά παρόλα αυτά δεν είχε τη γεύση των αγοραστών, είχε μια γεύση μεταλλική. Πριν από λίγο καιρό λοιπόν έριξα στην ζέστη μου κρέμα μια δόση βανίλια και επιτέλους το καταφερααααα!! Έχει τη τέλεια γεύση!
Δοκιμάστε τη πάνω σε μια φέτα ψωμί, κράκερ, μάφιν ή βάλτε τη στη σαντιγύ και θα με θυμηθείτε! Είναι μια αποκάλυψη!!
Υλικά:
Ξύσμα από 4 λεμόνια
325γρ ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
4 αυγά μεγάλα
1/2 κούπας χυμό λεμονιού (120ml)
1/8 κουταλακι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε ένα blender βάζουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα χτυπάμε για ένα λεπτό περίπου να βγάλει τα έλαια του το ξύσμα.
Προσθετουμε το βούτυρο και αλέθουμε να μαλακώσει και να ανακατευτεί καλά στο μείγμα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος το χυμό λεμονιού και το αλάτι, θα γίνει ένα μείγμα υγρό. Το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα ή μεταλλικό μπολ το οποίο τοποθετούμε πάνω σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ελαφρά ( μπεν μαρί Bain Marie) και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώσπου να πήξει.
Θα το δούμε και οπτικά ότι πήζει αλλά και με το τεστ του κουταλιού (όταν με το δάχτυλο μας τραβήξουμε μια γραμμή επάνω στο κουτάλι θα πρέπει η κρέμα να στέκεται)
Μπράβο, υπέροχη συνταγή! Το δοκιμάσαμε πάνω σε ένα απλό buttercake και ήταν καταπληκτικό! Όσο είχε μείνει δηλαδή γιατί το υπόλοιπο το είχαμε φάει με το κουτάλι από το βάζο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή