Πιπεριές Φλωρίνης ψητές
Οι ψητές πιπεριές Φλωρίνης είναι για μένα ίσως η πιο νόστιμη σαλάτα που υπάρχει.
Είναι πολύ πιο νόστιμες από αυτές που πωλούνται στο βάζο και αξίζει τον κόπο και τον χρόνο που απαιτούνται για να τις φτιάξουμε!
Υλικά:
11 Πιπεριές Φλωρίνης
1/2 κούπας Λάδι
Ξύδι
1 -2 κουταλάκια Κρέμα βαλσάμικου
Αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στο γκριλ.
Πλένουμε τις πιπεριές και αν θέλουμε αφαιρούμε τους σπόρους και το κοτσάνι. Εγώ προτιμώ να μην τα αφαιρέσω γιατί νομίζω πως κρατούν τους χυμούς τους. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και το ταψί στο υψηλότερο ράφι του φούρνου. Ψήνουμε τις πιπεριές για 10'-12 η μέχρι να να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους. Τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε για άλλα 5-8'.
Τοποθετούμε τις ψημένες πιπεριές σε ένα μεταλλικό μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Τις αφήνουμε κλεισμένες καλά για 10'. Με αυτή τη μέθοδο ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα.
Τις ξεφλουδίζουμε και φυσικά κρατάμε και όλα τα ζουμιά τους που είναι πεντανόστιμα. Τις κόβουμε σε λωρίδες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι, ξύδι, λάδι και κρέμα βαλσάμικου.
Διατηρούνται στο ψυγείο και μπορούμε να τις φάμε σαν σαλάτα η πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου