Tortilla de patatas GR


Την ισπανική ομελέτα μου την έμαθε ο φίλος μου ο Jesús και τον ευχαριστώ πολύ!! Εκείνος κόβει την πατάτα σε κύβους (άλλοι την κόβουν σε ροδέλες). Επίσης χωρίζει τους κρόκους και τα ασπράδια. Κάνει μαρέγκα τα ασπράδια και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει μια πιο αφράτη ομελέτα. Σε αυτό δεν τον ακολουθώ ομολογώ! 

Ξέρω πως οι περισσότεροι Ισπανοί προτιμούν την tortilla τους υγρή στο κέντρο αλλά εγώ την προτιμώ πιο πηχτή.

Την τρώνε σκέτη, με λίγη μαγιονέζα, με πικάντικη σάλτσα, σε σάντουιτς κτλ.

Μπορούμε να της προσθέσουμε κρεμμύδι ελαφρώς σοταρισμένο, chorizo (ισπανικό αλλαντικό) ή πιπεριά.

Στην κλασική συνταγή τηγανίζουμε τις πατάτες και αυτή είναι η πιο νόστιμη εκδοχή.

Εγώ καποιες φορες μαγειρεύω την πατάτα με πολύ λίγο λάδι στον φούρνο μικροκυμάτων και έτσι γίνεται πιο διαιτητική. Θα βάλω και αυτή την παραλλαγή στο blog κάποια στιγμή.


Υλικά:

750γρ πατάτες 

7 αυγά 

Λάδι για το τηγάνισμα

Αλάτι 


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 1 1/2 εκατοστού ή σε φέτες 1/2 εκατοστού.

Τις βάζουμε σε κρύο νερό και τις ξεπλένουμε από το άμυλο.

Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στεγνώνουμε καλά τις πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια.


Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Το δικό μου είναι διαμέτρου 23,5εκ.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε μέσα και τις πατάτες, ανακατεύουμε ελαφρά.


Ρίχνουμε λίγο λάδι στο ζεστό τηγάνι και προσθέτουμε το μίγμα των αυγών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

Με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρά το μίγμα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να πήξει όσο πιο πολύ μίγμα γίνεται πριν γυρίσουμε την ομελέτα.

Όταν έχει πήξει το 80% περίπου της ομελέτας τοποθετούμε ένα μεγάλο ίσιο πιάτο πάνω από το τηγάνι και γυρίζουμε την tortilla στο πιάτο.


Σπρώχνουμε με προσοχή την ομελέτα ξανά στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για λίγα λεπτά ακόμα.

Γυρνάμε την tortilla σε ένα καθαρό πιάτο και την σερβίρουμε ζεστή η και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.