Bang bang κοτόπουλο GR
Ιδανικό starter ή μεζές! Τέλειο finger food για μια βραδιά ποδοσφαίρου! Το πανέ κοτόπουλο με τη σάλτσα bang bang θα αρέσει σε όλους!
Τη σάλτσα μπορούμε να την φτιάξουμε μέρες πριν και το κοτόπουλο να το βάλουμε στη "μαρινάδα" ώρες πριν. Έτσι μόνο θα χρειαστεί να το τηγανίσουμε την τελευταία στιγμή!
Μπορούμε αντί για κοτόπουλο να χρησιμοποιήσουμε γαρίδες που γίνονται επίσης πολύ νόστιμες!!
Η σάλτσα είναι παραπάνω από ότι χρειάζεται η συνταγή αλλά μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο για πολύ καιρό και βέβαια να συνοδεύσουμε και άλλα πιάτα με αυτή.
Υλικά:
Για τη σάλτσα Bang Bang:
1/2 κούπα μαγιονέζα
4 κουταλιές της σούπας Sweet Chilli Sauce
1 κουταλιά της σούπας Sriracha chilli sauce (είναι καυτερή σάλτσα και θα τη βρείτε στα μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα)
1 1/2 κουταλάκι μέλι
Λίγο αλάτι
Για τον χυλό - μαρινάδα:
3/4 - 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
1/2 κούπα corn flour
Αλάτι
1 κούπα γάλα ολοπαχο (1 κούπα =240ml)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
1 αυγό μεγάλο
1 κουταλάκι Sriracha chilli sauce
500γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες των 2x6 εκατοστών περίπου
1 1/2 κούπα Panko
Λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φυλάμε τη σάλτσα στο ψυγείο για πολύ καιρό.
Χυλός:
Ανακατεύουμε το γάλα με το ξύδι και το αφήνουμε για 2-3' να δράσει το ξύδι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά: τα 3/4 της κούπας αλεύρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, corn flour και αλάτι.
Προσθέτουμε το αυγό, τη Sriracha sauce και το μείγμα γάλακτος- ξυδιού και ανακατεύουμε. Θέλουμε να πετύχουμε έναν παχύ χυλό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το προσθέτουμε στον χυλό. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα. Εγώ το αφήνω 2-3 ώρες.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 3εκ λάδι.
Τοποθετούμε το panko σε ένα μπολ.
Σταδιακά πανάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το panko.
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε το τηγανισμένο κοτόπουλο σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με τη σάλτσα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου