Panko GR
Το panko είναι η Ιαπονική γαλέτα.
Είναι ψίχα λευκού ψωμιού που γίνεται πολύ τραγανή όταν τηγανίζεται. Πωλείται σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα ασιατικών προϊόντων αλλά είναι ακριβό!
Είναι όμως πολύ εύκολο να το φτιάξουμε στο σπίτι μας και έχουμε πάντα στο ντουλάπι μας το μοναδικό υλικό που χρειαζόμαστε για να το φτιάξουμε που είναι λευκό ψωμί του τοστ.
Έτσι τα 200 γρ θα μας στοιχίσουν 0,60€ περίπου ενώ στο κατάστημα ασιατικών προϊόντων 3.24 €.
Θα βγάλουμε λοιπόν τη κόρα από 12 περίπου φέτες ψωμί του τοστ (περίπου 200γρ) και θα το βάλουμε σε μικρές ποσότητες σε ένα μικρό μπλέντερ.
Θα πρέπει να πατήσουμε διακεκομμένα το μπλέντερ μας να δουλέψει για μικρά χρονικά διαστήματα ώστε να μην το πολτοποίησουμε αλλά να το κόψουμε σε μικρά κομματάκια. Το ψωμί μας θα πρέπει να είναι αφράτο γιατί αν είναι ξερό θα γίνει σκόνη.
Όταν θα έχουμε τρίψει όλο το ψωμί θα το απλώσουμε σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και θα το ψήσουμε στους 150°C στον αέρα για 15' λεπτά περίπου ή μέχρι να ξεραθεί και να μείνει τραγανό. Θέλει λίγο προσοχή γιατί μπορεί πολύ εύκολα να πάρει χρώμα και εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να το θέλουμε είναι να του βγάλουμε όλη την υγρασία.
Όταν κρυώσει το φυλάμε σε σακουλάκι η γυάλινο βάζο που κλείνει ερμητικά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου