Σαλάτα του Καίσαρα GR
Πολύ νόστιμη σαλάτα που αν της προσθέσουμε και το κοτόπουλο είναι ένα ολοκληρωμένο γευμα.
Εύκολη συνταγή και αν έχουμε προετοιμάσει τη σάλτσα, τα κρουτόν και το κοτόπουλο από πριν σε πολύ λίγα λεπτά θα την έχουμε έτοιμη για το τραπέζι μας.
Για να πετύχουμε τα flakes παρμεζάνας χρειαζόμαστε ένα κομμάτι παρμεζάνας και ένα αποφλοιωτή πατάτας και απλά κόβουμε φλούδες από το τυρί.
Υλικά για 4 άτομα
1 Μαρούλι μεγάλο πλυμένο, στεγνό και κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς
2/3 κούπα flakes παρμεζάνας
Για τα κρουτόν:
100 γρ ψωμί για τοστ κομμένο σε μικρα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Σάλτσα:
1 κούπα μαγιονέζα
60ml παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού Worcestershire sauce
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Προαιρετικά:
1 φιλέτο κοτόπουλου 500γρ περίπου
2-3 κουταλιές της σούπας Μείγμα μπαχαρικών Cajun
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Απλώνουμε σε ένα ταψί τα κομμάτια του ψωμιού.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι και το σκόρδο . Ρίχνουμε το μίγμα αυτό πάνω από το ψωμί.
Πασπαλίζουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε λίγο για να πάνε παντου όλα τα υλικά.
Ψήνουμε για 15' περίπου και ανακατεύουμε όσο χρειαστεί για να τραγανίσουν τα ψωμάκια.
Για τη σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι, το κλείνουμε, ανακινούμε καλά και κρατάμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Κοτόπουλο:
Χωρίζουμε το στήθος σε 2 κομμάτια.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο από το λάδι και το μείγμα Cajun.
Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι (με μεταλλικό χερούλι για να το βάλουμε στο φούρνο για λίγο) και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 10' η μέχρι να ψηθεί.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και λίγο πριν συνθέσουμε τη σαλατα το κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το μαρούλι, το κρύο κοτόπουλο, τα κρουτόν και τα flakes παρμεζάνας.
Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου