Μελιτζάνες ιμάμ GR

 


Αγαπημένο φαγητό της οικογένειας μου!!

Δεν είναι δύσκολο να μαγειρευτεί αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή σε ορισμένα σημεία για να μη βγει βαρύ. 

Υλικά:

4 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες 

3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα 400 γρ ντομάτα κονκασέ 

10 ντοματίνια η μία ντομάτα σε μικρά κομμάτια 

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

Δέκα φύλλα δυόσμου

Αλάτι 

Πιπέρι 

Λίγη ζάχαρη 

2/3 κούπας λάδι 


Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε λίγη από τη φλούδα τους αφήνοντάς τες "ριγέ". Τις χαράζουμε στη μέση ώστε να ανοίξουν μετά το ψήσιμο για να τις γεμίσουμε. Τις λαδώνουμε καλά και μέσα στη σχισμή. Αν έχουμε μεγάλες μελιτζάνες τις κόβουμε στη μέση και χαράζουμε τη σάρκα τους για να μπορέσουν να ψηθούν. Τις ψήνουμε στους 180°C για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. 


Τις μεταφέρουμε στο ταψί που θα τις ψήσουμε που δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, να τις χωράει και να μένουν μικρά κενά. Με ένα κουτάλι ανοίγουμε τη σχισμή για να κάνουμε χώρο για τη σάλτσα. Ρίχνουμε στις μελιτζάνες αλάτι, πιπέρι και λίγο ζάχαρη.


Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Σοτάρουμε και το πελτέ για λίγο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Ρίχνουμε τη ντομάτα και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα με λίγα υγρά και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν για περίπου 5'. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, δυόσμο και μαϊντανό.



Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και ότι μείνει το στρώνουμε στο ταψί.

Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει λίγο.

Θα πρότεινα να μείνει το φαγητό στον φούρνο για περίπου μία ώρα για να δέσουν οι γεύσεις.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.