Salmorejo GR
Salmorejo! Η πιο νόστιμη κρύα σούπα ντομάτας! Από τη πρώτη δοκιμή το λατρέψαμε.
Το salmorejo και το gazpacho είναι σούπες της Ανδαλουσίας. Το gazpacho είναι πιο ρευστό, ενώ το salmorejo περιέχει ψωμί και είναι πιο πηχτό.
Ελαφρύ και δροσερό βραδυνό ή πρώτο πιάτο.
Θα πρέπει να γίνει νωρίς και να παγώσει στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Τρώγεται μόνο κρύο.
Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ θα πρέπει ή να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες ή να σουρώσετε καλά τη σούπα πριν τη παγώσετε.
Βάλτε όσο σκόρδο και ξύδι πάει στη γεύση σας.
Υλικά για 6 άτομα:
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 -2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι αλάτι
150γρ ψίχα ψωμιού
1- 2 1/2 κουταλιές της σούπας ξίδι
150γρ καλό ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
6 αυγά σφιχτά
6 φέτες Jamón ή prosciutto
Βάζουμε στο blender τις ντομάτες σε κομμάτια, το σκόρδο και το αλάτι και πολτοποιούμε για 1'.
Προσθέτουμε το ψωμί και το ξύδι και πολτοποιούμε ξανά για 2-3' να λιώσουν όλα καλά.
Αν μας το επιτρέπει το μπλέντερ χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι από επάνω στη σούπα να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αν το μπλέντερ δεν το επιτρέπει ρίξχνουμε απλά το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1'.
Βάζουμε το salmorejo σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο jamón και βραστό αυγό.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά καταπληκτικό❣
ΑπάντησηΔιαγραφήΜηδενική πιθανότητα αποτυχίας.