Lemon curd Cheesecake GR



Τέλειος ο συνδυασμός της Lemon curd με την κρέμα τυριού!


Υλικά:

Για το μπισκότο:
250γρ μπισκότα digestive
70γρ βούτυρο
1/2 κουταλάκι κανέλα

Για τη κρέμα
300γρ τυρί κρέμα Philadelphia
400ml κρέμα γάλακτος
200γρ ζαχαρούχο γάλα
1/4 κούπας ζάχαρη (1 κούπα = 240ml)
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
Ξύσμα από ένα λεμόνι
3 φύλλα ζελατίνης

Topping:
1 κούπα  Lemon curd
4 φράουλες


Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτουμε τη κανέλα. 

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπισκότο (ανακατεύουμε και προσέχουμε μην αρπάξει).

Στρώνουμε το μίγμα του μπισκότου σε μια πιατέλα με τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Μπορείτε να το βάλετε και σε ταψί διαμέτρου 20 εκ, αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολο το σερβίρισμα του. 

Τοποθετούμε τη βάση στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα.

Κρέμα:

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν σε μπόλικο κρύο νερό για τουλάχιστον 5'. 

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και τα χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα να φουσκώσουν. Είναι σημαντικό να αφρατέψει και να διογκωθεί το μείγμα. Ζεσταίνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπρίκι με 3 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε να λιώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μία κουταλιά από το κρύο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε άλλες 1-2 κουταλιές από το κρύο μείγμα ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να κρυώσει η ζελατίνη. Τη προσθέτουμε στη κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο να πάει παντού.

Απλώνουμε τη κρέμα επάνω στο μπισκότο και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες τουλάχιστον.

Όταν έχει πια στερεοποιηθεί η κρέμα απλώνουμε τη lemon curd στην επιφάνεια και στολίζουμε με τις φράουλες στο κέντρο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.