Marshmallows GR

Τελικά στη ζωή μας δεν πρέπει ποτέ να λέμε ποτέ.
Για χρόνια κορόιδευα τα marshmallows και πάντα αναρωτιόμουν πως αρέσουν αυτά τα γλυκά!!
Πάντως επίσης ήθελα να τα φτιάξω όταν είδα πως γίνονται.
Λόγο της πανδημίας τον τελευταίο καιρό μένουμε πολύ στο σπίτι και τελικά βρήκα το χρόνο να τα φτιάξω λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Αποκάλυψη! Τα σπιτικά marshmallows δεν έχουν καμία σχέση με ότι πωλείται τουλάχιστον στην Ελλάδα!! Μου άρεσαν και έτσι όπως είναι αλλά η αποκάλυψη ήρθε όταν τα ψήσαμε στο τζάκι! Ήταν η τέλεια μαρέγκα χωρίς αυγό!! 
Από τότε πάντα έχω τα γλυκά αυτά σε ένα βάζο κοντά στο τζάκι!!
Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο μαγειρικής και ένα μίξερ μεγάλο με μεταλλικό μπωλ.
Αν έχετε αυτά τα δύο εργαλεία σας προτείνω να τα φτιάξετε και να απολαύσετε αυτά τα νόστιμα γλυκάκια.

Υλικά

420 γρ ζάχαρη
1/4 της κούπας γλυκόζη
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα νερό για τη ζελατίνη
21.6 γρ γρ ζελατίνη σε σκόνη ή φύλλα
μια πρέζα αλάτι
3 βανίλιες

Για το άχνισμα:

1 κούπα άχνη ζάχαρη
1/2 κούπα corn flour

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ διαστάσεων 24 x 32, τοποθετούμε  επάνω μια λαδόκολλα και βουτυρώνουμε ξανά (κολλάνε πολύ).
Σε ένα μπρίκι ή πολύ μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζελατίνα με το νερό να μουλιάσει και την αφήνουμε για 5'. Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης πρέπει πρώτα να τα βάλουμε σε κρύο νερό για τουλάχιστον 5', μετά να τα στραγγίσουμε λίγο με τα χέρια μας και να τα μεταφέρουμε στο μπρίκι με τη 1/2 κούπα νερό. 
Σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι, να βραχεί η ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Μόλις βράσει, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2'. Αυτό το κάνουμε για να λιώσει όλη η ζάχαρη και να μην μας μείνουν κρύσταλλοι μέσα στη καραμέλα. Όταν περάσουν τα δύο λεπτά ελέγχουμε και αν βλέπουμε κρυστάλλους επαναλαμβάνουμε για 1'.  
Εφαρμόζουμε το θερμόμετρο στη κατσαρόλα και θα πρέπει να αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά μόλις φτάσει στους 242 με 245°F, 116 με 118° C.



Συγχρόνως ζεστάνουμε τη ζελατίνη μέχρι να λιώσει. Χρειάζεται ανακάτεμα και μέτρια φωτιά.
Όταν η θερμοκρασία της καραμέλας φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία την κατεβάζουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε στο μπωλ του μίξερ τη λιωμένη ζελατίνη στο οποίο έχουμε εφαρμόσει το σύρμα ή τον αναδευτήρα Κ (εγώ χρησιμοποιώ τον αναδευτήρα Κ και όχι το σύρμα στο μίξερ μου γιατί βλέπω πως δουλεύει καλύτερα).
Ξεκινάμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά τη καραμέλα στη ζελατίνη. 
Αυξάνουμε τη ταχύτητα του μίξερ όσο μας επιτρέπει το μίγμα. Θα αρχίσει να κρυώνει και να αφρατεύει. Όταν πια δεν πετάγεται έξω χτυπάμε το μίγμα στη μέγιστη ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες.
Θα πρέπει το μίγμα να τριπλασιαστεί και να γίνει χλιαρό.

Όταν πια είναι έτοιμο το απλώνουμε στο πυρέξ με ένα κουτάλι (κολλάει πολύ). Αχνίζουμε με το μίγμα άχνης και corn flour και θα πρέπει να το αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 6 ώρες τουλάχιστον να στερεοποιηθεί.
Όταν σφίξει τουμπάρουμε το μίγμα σε ένα ξύλο κοπής και το αχνίζουμε.


Κόβουμε σε τετράγωνα και φροντίζουμε οι φρεσκοκομμένες πλευρές να πάρουν από το μίγμα της άχνης γιατί αλλιώς τα marshmallows κολλάνε μεταξύ τους.
Τα φυλάμε σε ένα βάζο με καπάκι για πολύ καιρό.










 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.