Το cheesecake μου




 Το cheesecake μου είναι το αγαπημένο όχι μόνο της οικογένειας μου αλλά και όποιου το έχει δοκιμάσει!

Ξεκίνησα πριν από πολλά χρόνια να κάνω αυτό το γλυκό αλλά χρειάστηκε να το αλλάξω όταν εμφανίστηκε η νόσος των πτηνών. Η συνταγή μου είχε ωμά αυγά και έπρεπε οπωσδήποτε να τα βγάλω.

Μετά από λίγες πρόβες το γλυκό βγήκε ακόμα καλύτερο και έτσι έγινε και η πρώτη δίκη μου συνταγή.

Είμαι πολύ υπερήφανη για το cheesecake μου. Αξίζει να το δοκιμάσετε.


Υλικά

Για το μπισκότο:

500γρ μπισκότα Digestive

130 γρ βούτυρο

1 κουταλάκι κανέλα


Για τη κρέμα

500 γρ τυρί κρέμα (Philadelphia)

750 ml κρέμα γάλακτος

1 γάλα ζαχαρούχο (397 γρ)

1/2 κούπα ζάχαρη (1 κούπα =240ml)

1/2 κουπα + 2 - 4 κουταλιές της σούπας ανάλογα με το γούστο σας. χυμό λεμονιού 

1 φακελάκι ζελατίνη 10 γρ (πήζει 1/2 λίτρο και αντιστοιχεί με 6 φύλλα ζελατίνης)

Σάλτσα 

1 κονσέρβα βύσσινο (μόνο Κύκνος)

3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βανίλια.

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας φουσκωτή corn flour.


Μπισκότο

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτουμε τη κανέλα. 

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπισκότο (ανακατεύουμε και προσέχουμε μην αρπάξει).

Στρώνουμε το μίγμα του μπισκότου σε μια μεγάλη πιατέλα με τσέρκι διαμέτρου 30 εκ. Μπορείτε να το βάλετε και σε ταψί διαμέτρου 30 εκ, αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολο το σερβίρισμα του. 

Τοποθετούμε τη βάση στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα.

Κρεμα

Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με λίγο νερό να φουσκώσει για τουλάχιστον 5'. 

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και τα χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα να φουσκώσουν. Είναι σημαντικό να αφρατέψει και να  διογκωθεί το μιγμα. Ζεσταίνουμε τη ζελατίνη να λιώσει, της ρίχνουμε μία μία και ανακατεύοντας ενδιάμεσα  2 με 3 κουταλιές από το κρύο μίγμα της κρέμας μέχρι να κρυώσει. Τη προσθέτουμε στη κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο να πάει παντού.

Απλώνουμε τη κρέμα επάνω στο μπισκότο και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.

Σάλτσα 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σιρόπι της κονσέρβας, το corn flour, τη ζάχαρη και τη μαρμελάδα και τα ανακατεύουμε κρύα. Όταν διαλυθεί το corn flour ανάβουμε το μάτι και δένουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος ρίχνουμε τα βύσσινα της κονσέρβας και τα αφήνουμε να βράσουν για πολύ λίγο. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω από τη κρέμα.

Το γλυκό πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες να παγώσει πριν καταναλωθεί.




 


Σχόλια

  1. Μακράν το καλύτερο που έχω δοκιμάσει❣
    Παρ'όλο που είσαι γενναιόδωρη και μοιράζεσαι τις συνταγές σου, απο τα χεράκια σου είναι καλύτερο.
    Περιμένουμε με λαχτάρα οι θαυμαστές σου μετά το blog και το μαγαζί που θα προσφέρει αυτά τα αριστουργήματα. Έχεις θέσει τον πήχη πολύ ψηλά... Συγχαρητήρια❣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακράν το καλύτερο που έχω δοκιμάσει❣
    Παρ'όλο που είσαι γενναιόδωρη και μοιράζεσαι τις συνταγές σου, απο τα χεράκια σου είναι καλύτερο.
    Περιμένουμε με λαχτάρα οι θαυμαστές σου μετά το blog και το μαγαζί που θα προσφέρει αυτά τα αριστουργήματα. Έχεις θέσει τον πήχη πολύ ψηλά... Συγχαρητήρια❣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Even of I do not understand Greek I really enjoy your beautiful pictures of you wonderful and so tasteful ( I have had the honor to try several!!) food Georgia!!
    Hugs from Ulrika

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Panettone με σταφίδες.