Μαρμελάδα βανίλια
Υλικά
2 κιλά βανίλιες σφιχτές
1 κιλό ζάχαρη
150ml νερο
Χυμό από δύο λεμόνια
2 βανίλιες (άρωμα)
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις βανίλιες και τις κόβουμε σε όγδοα.
Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη για μία ώρα τουλάχιστον να βγάλουν τα υγρά τους.
Αν όχι ρίχνουμε το νερό και βράζουμε το μίγμα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μας καεί η ζάχαρη μέχρι να πετύχουμε τη σωστή σύσταση. Εγώ βράζω στην αρχή για 15', κατεβάζω από τη φωτιά δοκιμάζω και συνεχίζω για αλλά 10' μέχρι να μου αρέσει η υφή. Αν έχετε θερμόμετρο θα πρέπει να δείξει 105° C.
Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη προσθέτω το χυμό λεμονιού, βράζω για 5' ακόμα και τέλος μόλις κατεβάσω από τη φωτιά τις βανίλιες.
Πριν κρυώσει γεμίζω τα βάζα, τα κλείνω, τα αφήνω τα έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μετά στο ψυγείο για πολλούς μήνες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου