Μελιτζάνες με πιπεριές και φέτα

 




Πεντανόστιμο φαγητό! Οι λάτρεις της μελιτζάνας θα το λατρέψουν!

Συνδυάζεται υπέροχα με ρύζι, πλιγούρι ή και πολέντα.

Το κάνω πολύ συχνά, αρέσει πολύ στα κορίτσια μου!


Υλικά για 4 άτομα:

3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

6 πιπεριές Φλωρίνης ή διάφορες σε φέτες λεπτές

1 κουταλιά πελτέ

4 τομάτες τριμμένες στο τρίφτη 

1/2 κούπα ελαιόλαδο

200γρ φέτα

Ρίγανη

Λίγη ζάχαρη

Αλάτι με πιπέρι



Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε λίγο λάδι και τοποθετούμε της μελιτζάνες. Ραντίζουμε και από πάνω λίγο ακόμα λάδι και τις ψήνουμε για 15' λεπτά. 

Τις γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15' ή μέχρι να μαλακώσουν.



Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές να μαλακώσουν λίγο.


Βγάζουμε τις πιπεριές και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το πελτέ.  Αφού σοταριστεί λίγο προσθέτουμε τις τομάτες. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το πολύ νερό τους, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, αλάτι (όχι πολύ γιατί θα προσθέσουμε και τη φέτα στο φαγητό), πιπέρι και τη ρίγανη.

Σε ένα ταψί βάζουμε 2 -3 κουταλιές από τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη (tip της μαμάς μου η ζάχαρη).


Από πάνω προσθέτουμε τις πιπεριές.


Συνεχίζουμε τρίβοντας από πάνω τη φέτα.


Και τέλος τη σάλτσα και λίγη ακόμα ρίγανη.


Ψήνουμε το φαγητό στους 200°C για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει λίγο.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.