Jack Daniels Ribs GR
Για πολλά χρόνια απολαμβάναμε με τον σύζυγό μου τα νοστιμότατα αυτά χοιρινά παϊδάκια σε ένα γνωστό αμερικάνικο εστιατόριο.
Η αλήθεια είναι πως θεώρησα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να τα μαγειρέψω και γι'αυτό αν και έψαξα για τη συνταγή δεν πίστευα πως θα "έβγαινε" και δεν τη τολμούσα!!
Ο σύζυγός μου τόλμησε για πρώτη φορά να φτιάξει τη σάλτσα και με εξέπληξε!!! Ήταν ίδια!!
Μετά από πολλές προσπάθειες βρήκαμε και τον τρόπο να ψήνουμε τα παϊδάκια σωστά και έγινε η σπεσιαλιτέ μας!!
Είναι πραγματικά ένα νοστιμότατο πιάτο που θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο σας εκτός αν είναι ο αδελφός μου που πάντα λέει πως είναι καλά τα ribs μου αλλά του εστιατορίου είναι καλύτερα!!! Προδοσία!!! Παρόλα αυτά η οικογένεια του τα λατρεύει και τα απολαμβάνει!!
Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε:
1 δόση Jack Daniels sauce (εγώ φτιάχνω πάντα τετραπλή δόση. Διατηρείται για μήνες στο ψυγείο).
2 κομμάτια χοιρινά παϊδάκια
1 1/2 κουταλάκια πάπρικα
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170° C.
Καθαρίζουμε τα ribs όσο μπορούμε από το λίπος.
Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε με αυτά τα παϊδάκια.
Τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο.
Τα ψήνουμε στους 170°C για 2 1/2 ώρες.
Όταν περάσουν οι 2 1/2 ώρες ανοίγουμε τα πακέτα και με ένα πινέλο γλασαρουμε και από τις δύο πλευρές τα ribs με τη σάλτσα ουίσκι.
Τα βάζουμε ξανά στο φούρνο στο γκιλ να ροδισουν, χρειάζονται περίπου 5 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με έξτρα σάλτσα και με πατάτες τηγανιτές, ψητές ή πουρέ και ένα κοκτέιλ μαργαρίτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου