Jack Daniels sauce GR
Η πιο ωραία σάλτσα για ψητά!
Υλικά:
1 κεφάλι σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1/4 κούπας νερό
1 κούπα χυμό (1 κούπα = 250 ml) ανανά
1/4 κούπας teriyaki sauce
1 κουταλιά της σούπας σόγια σως
1 1/3 κούπες σκούρη καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 της κουπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ουίσκι
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ανανά (από κονσέρβα)
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν ( εγώ δοκιμάζω τη σως και συνήθως προσθέτω λίγο ακόμα γιατί πρέπει να είναι λίγο καυτερή)
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 150° C
Κόβουμε λίγο από το πάνω μέρος του σκόρδου και το τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα ρίχνουμε από πάνω τη μια κουταλιά λάδι. Το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για μία ώρα να μαλακώσει.
Όταν ψηθεί το πατάμε και χρησιμοποιούμε δύο κουταλάκια από τη πάστα αυτή για τη σως.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό ανανά, τη teriyaki sauce, τη soya sauce και τη ζάχαρη και τα φέρνουμε στο σημείο βρασμού χαμηλώνουμε το μάτι να σιγοβραζει.
Προσθέτουμε τη πάστα σκόρδου, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ουίσκι,τον ανανά και το πιπέρι καγιέν.
Σιγοβραζουμε τη σως για περίπου 30' ή μέχρι να δέσει. Θα πρέπει να μείνει περίπου 1 1/2 κούπα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου