Ανθότυρο
Πολλές φορές έχουμε γάλα στο ψυγείο που θα λήξει και ξέρουμε πως θα το πετάξουμε.
Εγώ το κάνω ανθότυρο.
Είναι εύκολο, νόστιμο και δεν πετάμε το γάλα!
Τολμήστε το!
Υλικά:
1 λίτρο γάλα (ότι έχετε. Το έχω κάνει και με ημιαποβουτυρωμένο γάλα και είναι νόστιμο)
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 της κουπας χυμό λεμονιού (4 κουταλιές της σούπας)
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το αλατι μέχρι σχεδόν το σημείο βρασμού (δεν θέλουμε να βράσει).
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε να πάει παντού και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε για 15'. Όταν ανοίξουμε τη κατσαρόλα θα δούμε πως έχει κόψει το γάλα και έχει ξεχωρίσει το τυρί από τον ορό.
Τοποθετούμε ένα τουλουπανι σε ένα σουρωτήρι και όλο αυτό στο νεροχύτη ή σε ένα μεγάλο μπωλ.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας στο τουλουπάνι και αφήνουμε να αποστραγγιστεί καλά το υγρό.
Κλείνουμε το τουλουπάνι και μαζί με το σουρωτήρι και το μπωλ το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Όταν πια έχει τη μορφή που θέλουμε τοποθετούμε το τυρί σε μπωλ.
Διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μέρες.
Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή! Θα την κάνω σύντομα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή