Μπισκότα sable κακάου με λευκή σοκολάτα


Υπέροχα αρωματικά μπισκότα με κακάο! 

Είναι εύκολη συνταγή και αυτό που είναι πολύ ωραίο με αυτά τα μπισκότα είναι ότι μπορείς να έχεις τη ζύμη στο ψυγείο  και να ψήνεις όσα χρειάζεσαι κάθε φορά.

Τα λευκά μπισκότα γίνονται με τα ίδια υλικά αλλά αντί για 20γρ κακάο θα προσθέσουμε 20γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (δηλαδή αντί για 165γρ θα χρησιμοποιήσουμε 185γρ). Φυσικά και σε αυτά μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια μαύρης σοκολάτας αλλά λιγότερη, δηλαδή περίπου 70γρ.



Υλικά:


120γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

70γρ ζάχαρη άχνη 

20γρ κρόκο αυγού 

1 βανίλια 

1/8 κουταλάκι αλάτι 

165γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

15γρ αλεύρι αν χρειαστεί!*

20γρ κακάο 

100γρ λευκή σοκολάτα σε κομματάκια 


Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε να αφρατέψουν τα υλικά για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον κρόκο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 



Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το κακάο.

Κόβουμε την λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια.

Εκτός μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο στο μίγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή μια σπάτουλα. 

*Αν δούμε πως η ζύμη είναι μαλακή και κολλάει πολύ τότε προσθέτουμε το έξτρα αλεύρι.

Τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά.


Φορμάρουμε τη ζύμη σε ρολό σε μια λαδόκολλα το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.




Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με αέρα.

Κόβουμε τα μπισκότα με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1cm. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε για 15' περίπου. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ψήνουμε 5' να κρυώσουν στο ταψί και μετά τα μεταφέρουμε με προσοχή σε σχάρα όπου τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. 

Τα αποθηκεύουμε σε σακουλάκια η μπολ ερμητικά κλειστά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.