Λουκουμάδες παραλίας
Λουκουμάδες παραλίας ή φούρνου.
Είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά ψωμιά για μένα.
Είναι όμως και πανεύκολη η παρασκευή τους!!
Υλικά:
175γρ γάλα πλήρες
1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8-9γρ)
310γρ αλεύρι για τσουρέκια
1 αυγό μεγάλο
60γρ βούτυρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
Μπόλικο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
1 κούπα ζάχαρη
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα μέχρι τους 30°C (πάντα πρέπει να προσέχουμε την θερμοκρασία του υγρού για να μη κάψουμε τη μαγιά). Προσθέτουμε στο γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να αφρίσει για 5'. (Το κάνω πάντα για να είμαι σίγουρη πως δουλεύει η μαγιά. Αν δεν δουλέψει το μόνο που θα πετάξουμε θα είναι το γάλα και όχι όλη τη ζύμη)
Στο μπολ του μίξερ τοποθετούμε το αλεύρι, το γάλα, το μίγμα της μαγιάς και το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό. Ζυμώνουμε για 5' σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για αλλά 5'.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα ανάλογα με την θερμοκρασία της κουζίνας μας.
Κόβουμε χαρτί φούρνου σε τετράγωνα περίπου 10 εκατοστών.
Σε καθαρό πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη σε πάχος περίπου 7mm.
Κόβουμε με κουπ πατ ή οποιοδήποτε δοχείο 9εκ έχουμε και το κέντρο με ένα καπάκι εκ.
Τοποθετούμε την κομμένη ζύμη στα τετράγωνα χαρτάκια, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30'.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε τους λουκουμάδες μαζί με το χαρτί και το αφαιρούμε μόλις ξεκολλήσει. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο.
Ζεστά όπως είναι τα βουτάμε στη ζάχαρη και από τις δύο μεριές.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου