Chutney κρεμμυδιού
Η Chutney είναι μια μαρμελάδα γλυκόξινη ή και καυτερή που συνδυάζεται τέλεια με τυριά, αλλαντικά ή ακόμα και με κρεατικά.
Με μια chutney στο ψυγείο μας μπορούμε γρήγορα να ετοιμάσουμε ένα πλατώ κίτρινων τυριών μαζί με φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Κρατάει αρκετό καιρό στο ψυγείο λόγο της ζάχαρης που περιέχει και είναι εύκολη στην παρασκευή της.
Υλικά:
80ml ή περίπου 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
900γρ καθαρισμένα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
85γρ ζάχαρη καστανή
15γρ μελάσα
2/3 της κούπας ή 160γρ βαλσαμικο ξύδι
1/2 - 1 κουταλάκι μπούκοβο
Αλάτι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια για περίπου 10'. Αν βλέπουμε πως στεγνώνει πολύ το κρεμμύδι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5' περίπου. Ρίχνουμε και το αλάτι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μελάσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5' λεπτά.
Ρίχνουμε και το βαλσαμικό ξύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί.
Όταν κρυώσει η chutney την τοποθετούμε σε βάζο και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου