Τζατζίκι GR

 


Για το αγαπημένο μας ορεκτικό - ντιπ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το πιο καλό, το πιο βελούδινο στραγγιστό γιαούρτι, μπόλικο αγγούρι και αρκετό σκόρδο.

Βάλτε όσο σκόρδο αντέχετε μόνο δοκιμάστε με μια σκελίδα σκόρδο στην αρχή και μετά αν θέλετε προσθέστε κι άλλο.

Στραγγίζουμε καλά το αγγούρι για να πετύχουμε κρεμώδες και όχι νερωμένο τζατζίκι.

Συνοδεύουμε με αυτό πατάτες κρέας ή ακόμα και σκέτο ψωμάκι!!




Υλικά:

500γρ στραγγιστό γιαούρτι με τουλάχιστον 5% λιπαρά

1 αγγούρι μεγάλο

1 1/2 - 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

1/4 της κούπας άνηθο ψιλοκομμένο (1 κούπα =240ml)

1/4 της κούπας ποιοτικό ελαιόλαδο 

1/2 κουταλάκι αλάτι  


Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τη μισή φλούδα από το αγγούρι.

Το τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη και το τοποθετούμε σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας η ένα τουλουπάνι.

Με τα χέρια μας στύβουμε πολύ καλά την πετσέτα ώστε να αφαιρέσουμε όλο το χυμό του αγγουριού και προσθέτουμε το "στεγνό" αγγούρι στο γιαούρτι.



Προσθέτουμε επίσης και όλα τα υπόλοιπα υλικά και μια σκελίδα σκόρδο (δοκιμάζουμε και  προσθέτουμε όσο σκόρδο θέλουμε ή αντέχουμε. Εγώ βάζω 2 σκελίδες σκόρδο).


Ανακατεύουμε και παγώνουμε στο ψυγείο.

Το σερβίρουμε παγωμένο διακοσμημένο με λίγο άνηθο και μια κουταλιά λάδι και το συνοδεύουμε με πίτες, πατάτες τηγανητές ή κρέας.




 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.