Ισπανικά Churros!


 Στην Ισπανία τα churros είναι ένα από τα αγαπημένα πρωινά όλης της οικογένειας! Κάθε πρωί υπάρχουν φρεσκοτηγανισμένα churros σε ειδικά πόστα σε όλες τις πόλεις όπου πωλούνται πάνφθηνα! Υπάρχει μάλιστα μια έκφραση "se vende como churros. Πωλείται όπως τα churros" που σημαίνει ότι το προϊόν πουλάει πολύ. 

Τα τρώνε πασπαλισμενα με ζάχαρη  ή τα βουτάνε σε ζεστό ρόφημα σοκολάτας.

Τα συστατικά τους είναι αλεύρι, νερό και αλάτι και καθόλου αυγά όπως βλέπω σε πολλές συνταγές στην Ελλάδα.

Βάζουν τη ζύμη σε ειδικά εργαλεία που λέγονται churreras (τσουρέρας) και από εκεί απευθείας στο τηγάνι με καυτό λάδι όπου τηγανίζονται για να γίνουν τραγανά.

Η ζύμη είναι αρκετά σφιχτή αλλά στη συνταγή μου την έκανα πιο μαλακή και πρόσθεσα βούτυρο για να μπορεί να βγαίνει από ένα κορνέ.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα καλό κορνέ (για να αντέξει) και μια μύτη αστέρι αρκετά ανοιχτή για να βγαίνει σχετικά εύκολα η ζύμη.

Εγώ έχω μια churrera που μου έφερε η κόρη μου από την Ισπανία που κάνει τη δουλειά αυτή πολύ πιο εύκολη!!🥰🥰


Υλικά για 3 άτομα:

135γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250γρ νερό 

1/2 κουταλάκι αλάτι 

30γρ βούτυρο

Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Ζάχαρη για πασπάλισμα


1 καλό κορνέ και μια μύτη αστέρι σχετικά ανοιχτή 



Σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το αλεύρι με μιας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αν χρειάζεται τη ζυμώνουμε και με τα χέρια μας. Όταν είναι πλέον χλιαρή την τοποθετούμε στο κορνέ. Πρέπει να τηγανίσουμε τα churros όσο η ζύμη είναι χλιαρή γιατί όταν κρυώσει θα είναι πιο δύσκολο να βγει από το κορνέ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά περίπου 3εκ ελαιόλαδο η σπορέλαιο.

Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε απευθείας από το κορνέ τη ζύμη σε κορδόνια περίπου 12 εκατοστών.



Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Τα βουτάμε στη ζάχαρη και τα απολαμβάνουμε ζεστά.



 





Σχόλια

  1. Με ένα υπέροχο τρόπο κάνεις τα πράγματα που στους υπόλοιπους φαίνονται δυσκολα να φαίνονται εύκολα και εφικτά. Τέλεια συνταγή❣️

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.