Chocolate chip cookies GR
Πεντανόστιμα μαλακά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας που αρέσουν σε όλους!
Η συνταγή είναι εύκολη και πολύ γρήγορη! Το κακό είναι πως φεύγουν και πολύ γρήγορα γιατί κανένας δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!!
Αν δεν μπορείτε να βρείτε μαλακή καστανή ζάχαρη που είναι απαραίτητη για αυτά τα μπισκότα, ανακατέψετε 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας μελάσα ή 2 κουταλιές της σούπας μελάσα αν θέλετε να φτιάξετε τη σκούρη καστανή ζάχαρη. Εγώ φτιάχνω 2-3 κούπες ζάχαρη και την κρατάω κλεισμένη σε μπολ και για άλλες παρασκευές. Μπορείτε να ανακατέψετε τα υλικά στο χέρι αλλά αν έχετε ένα μικρό πολυκόπτη είναι πολύ πιο εύκολο και δεν διαλύει την ζάχαρη.
Πολύ σημαντικό tip για αυτή τη συνταγή είναι επίσης να μη χτυπήσουμε πολύ το αλεύρι για να μην ενεργοποιήσουμε την γλουτένη. Χρειάζεται ένα ελαφρύ ανακάτεμα ίσα ίσα να βραχεί το αλεύρι.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις σταγόνες σοκολάτας αλλά εγώ προτιμώ τη κουβερτούρα της αρεσκείας μου ψιλοκομμένη με το μαχαίρι του ψωμιού.
Πρέπει επίσης να προσέξουμε το ψήσιμο αυτών των μπισκότων. Θα πρέπει να ψηθούν μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν λίγο στις άκρες και όχι παραπάνω.
Υλικά για περίπου 35 μπισκότα
350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15γρ corn flour
1 1/2 κουταλάκι κρεμόριο
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
250γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ κρυσταλλική ζάχαρη
150γρ soft brown sugar
2 βανίλιες
2 αυγά μεγάλα
300γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, corn flour, κρεμόριο, σόδα και το αλάτι.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη λευκή ζάχαρη, τη καστανή ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε πολύ λίγο και σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα. Συνεχίζουμε για πολύ λίγο το ανακάτεμα.
Στρώνουμε τα ταψιά του φούρνου μας με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω με ένα κουτάλι της σούπας την ποσότητα που εμείς επιθυμούμε για κάθε μπισκότο.
Εγώ βάζω περίπου 1 κουτάλι της σούπας για κάθε μπισκότο και μου βγαίνουν περίπου 35 κομμάτια. Πρέπει να αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ των μπισκότων γιατί ανοίγουν πολύ κατά το ψήσιμο.
Τα ψήνουμε στους 165°C για 10' - 12' ανάλογα το μέγεθος των μπισκότων μας. Τα δικά μου χρειάζονται 10' ψήσιμο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Τα αποθηκεύουμε σε τάπερ ερμητικά κλειστά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου