Μανιταρόσουπα GR


 Η πιο νόστιμη και εύκολη μανιταρόσουπα που υπάρχει!

Τέλεια για βραδινό αλλά και για μεσημεριανό.

Μπορούμε να τη φτιάξουμε με ότι μανιτάρια θέλουμε. 

Για μένα πολύ σημαντικό υλικό είναι η πάπρικα. Χρησιμοποιήστε μια καπνιστή πάπρικα της αρεσκείας σας.


Υλικά για 3-4 μερίδες:

500γρ μανιτάρια (την τελευταία φορά χρησιμοποίησα μανιτάρια brown) κομμένα σε φέτες.

2 κουταλιές της σούπας λάδι 

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 1/2 - 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα καπνιστή 

1 κουταλάκι θυμάρι ξηρό ή 2-3 κλαράκια φρέσκο 

1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή 

Χυμό από μισό λεμόνι 

3 κουταλιές της σούπας σόγια σως 

Αλάτι

Πιπέρι 


2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κούπα γάλα 

3 κούπες νερό η ζωμό λαχανικών (εγώ προτιμώ νερό)


4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό

Μαϊντανό ψιλοκομμένο


Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε με αυτό το αλεύρι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.


Προσθέτουμε το γάλα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να δέσει το μίγμα. Προσθέτουμε τις 2 κούπες νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Κλείνουμε το μάτι και τη κατσαρόλα και κρατάμε το μίγμα ζεστό.


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τη πάπρικα. Την αφήνουμε να σοταριστεί για πολύ λίγο γιατί καίγεται εύκολα και πικρίζει. 


Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να χάσουν σχεδόν τα υγρά τους. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό, το θυμάρι, τη ρίγανη, τη σόγια σως, το χυμό λεμόνι και αφήνουμε να βράσει η σούπα μας για 5'. 

Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού, γάλακτος, νερού στη σούπα μας αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 3'.

Σερβίρουμε τη σούπα μας σε βαθιά μπολ με μια κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και πάπρικα γλυκιά η καυτερή.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.