Κεμπάπ my way GR



Τα κεμπάπ μας έρχονται από την Τουρκία και αρέσουν πολύ σε εμάς τους Έλληνες! 

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δοκιμάσει το αυθεντικό κεμπάπ αλλά εδώ στην Ελλάδα έχουμε μια νόστιμη εκδοχή του και το απολαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία.

Η εκδοχή μου σίγουρα δεν θα ενθουσιάσει τους Τούρκους φίλους μου αλλά είναι νόστιμο και αρέσει πολύ στην οικογένειά μου.

Δεν χρησιμοποιώ αρνίσιο κιμά αλλά μοσχαρίσιο γιατί νομίζω πως βγαίνει πιο "ελαφρύ" με αυτόν τον κιμά.


Υλικά για τα κεμπάπ:


1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (δεν τα τρίβω γιατί λιώνουν και βγάζουν υγρά)

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 

1 κουταλάκι πελτέ

5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά  τριμμένη ή panko

2 κουταλάκια corn flour 

1 κουταλάκι σουμάκι 

1 κουταλάκι κύμινο

1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Αλάτι 

Πιπέρι

4 κουταλιές λάδι 

1/2 κούπας κρύο νερό 

2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες


Για τη σάλτσα 

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη 

2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές χωρίς πέτσα από βάζο και λίγο από το ζουμί τους 

500γρ τομάτα τριμμένη 

1 κουταλάκι πάπρικα

1 κουταλάκι σουμάκι 

1/2 κουταλάκι κύμινο 

1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη ή μέλι

1/4 της κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένος

1 1/2 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο


Πίτες για σουβλάκια

Γιαούρτι στραγγιστό 

Μαϊντανό ψιλοκομμένο


Για τα κεμπάπ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε καμία κουταλιά ακόμα νερό για να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη αλλά που να στέκεται. 



Πλάθουμε μακριά σουτζουκάκια των 105 γραμμαρίων περίπου (βγαίνουν 15).



Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ή στην κατάψυξη όσα δεν θέλουμε να ψήσουμε άμεσα. Όταν παγώσουν θα τα βάλουμε σε ένα σακουλάκι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, τοποθετούμε τα κεμπάπ σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15-17'.


Για τη σάλτσα:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο και αμέσως ρίχνουμε τη πιπεριά Φλωρίνης και το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά και συνεχίζουμε με τη πιπεριά από βάζο. Την αφήνουμε να σοταριστεί για λίγα λεπτά προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, λίγο ζουμί από τις πιπεριές και λίγο νερό. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10'.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και βράζουμε για 1'.


Πίτες: 

Με ένα πινέλο αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι τις πίτες και τις ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε ταψί σε μέτριο φούρνο.

Σερβίρουμε τις πίτες και τοποθετούμε επάνω το γιαούρτι, τη σάλτσα, και το κεμπάπ και  πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.




















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.