Κροκέτες τυριού GR
Το τέλειο ορεκτικό!
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι τυρί μας αρέσει αλλά όχι μαλακό τυρί ή αν το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι σε μικρή ποσότητα.
Υλικά
150γρ τυρί τριμμένο πολύ ψιλό.
(Εγώ βάζω συνήθως 100γρ πεκορίνο η παρμεζάνα ή και τα 2 και 50γρ φέτα "η φέτα πρέπει να είναι σε μικρή ποσότητα γιατί έχει πολύ υγρασία")
85γρ ασπράδι αυγού
Ανακατεύουμε τα τυριά με το ασπράδι. Πρέπει να πετύχουμε μια ζύμη που να μπορεί να πλάθεται. Αν η ζύμη μας είναι πολύ υγρή θα πρέπει να προσθέσουμε λίγο παρμεζάνα ή πεκορίνο (όχι φέτα).
Πλάθουμε περίπου 9 μπαλάκια.
Αν θέλουμε τα πανάρουμε με τριμμένη φρυγανιά αλλά δεν βγαίνουν τόσο στρογγυλά όσο τα άλλα. Πάντως βγαίνουν πιο τραγανά.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε μέτρια φωτιά.
Τα καταναλώνουμε αμέσως γιατί ξεφουσκώνουν όσο κρυώνουν!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου