Spring rolls Lumpia GR


Η συνταγή είναι της φίλης μου Γκέιλ. Οι γονείς της είναι από τις Φιλιππίνες και η Γκέιλ έχει τη συνταγή της μαμά της. 

Έχω αλλάξει λίγο τη συνταγή σύμφωνα με τα γούστα μου. Η συνταγή της Γκέιλ είχε πολύ λιγότερο λάχανο και καρότο. Sorry Gail!!

Νομίζω πως δεν έχω δοκιμάσει πιο νόστιμα Spring rolls! Τα φτιάχνω πολύ συχνά και τα διατηρώ στην κατάψυξη. Τα βγάζω από τη κατάψυξη και τα τηγανίζω άμεσα. Είναι έτοιμα μέσα σε λίγα λεπτά.

Συνοδεύονται με τη sweet chilli sauce. 

Ευχαριστώ πολύ Gail!! Miss you!!


Υλικά για 50 Lumpias 

1 πακέτο 50 φύλλων για Spring rolls 19x19cm ( θα τα βρείτε σε καταστήματα ασιατικών προϊόντων) 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, χοιρινό, γαλοπούλας η και γαρίδας. Εγώ χρησιμοποιώ μοσχαρίσιο.

4 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο

2 κούπες καρότο τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδο μεγάλες λιωμένο

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

Αλάτι, πιπέρι 

2 κουταλιές της σούπας σόγια σος 

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Σάλτσα sweet chilli sauce. Θα τη βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.


Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα για Spring rolls και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεπαγώσουν για μια ώρα.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο μέχρι να μαγειρευτεί και να μείνει στεγνός.

Τον αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε το σκόρδο, το λάχανο, το καρότο, τη σκόνη κρεμμυδιού, αλάτι, πιπέρι και τη σόγια σος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.


Τυλίγουμε τα Spring rolls με μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση με τον ακόλουθο τρόπο και δεν ξεχνάμε να κολλήσουμε την άκρη με λίγο νερό.

Καθ' όλη τη διάρκεια του τυλίγματος σκεπάζουμε τα φύλλα για Spring rolls με μια υγρή πετσέτα για να μη μας στεγνώσουν.






Τοποθετούμε το ρολλάκια σε ένα βαθύ τάπερ προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους γιατί θα κολλήσουν. Χωρίζουμε τη κάθε στρώση με λαδόκολλα. 

Τα φυλάμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 μήνες.

Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι κατευθείαν από τη κατάψυξη σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Τα σερβίρουμε με τη sweet chilli sauce!

Thank you Gail!!❤️❤️❤️












Σχόλια

  1. Πάντα πρωτότυπες, ενδιαφέρουσες και πολύ λαχταριστές οι συνταγές σου.
    Θα το φτιάξω σίγουρα.
    Με αυτες τις οδηγίες φαίνεται εγγυημένη η επιτυχία.
    Αυτό είναι γενναιοδωρία, να παιδευτείς να αποδώσεις τη συνταγή ρεαλιστικά, χωρίς μυστικά, να σε νοιάζει να πετύχει η προσπάθεια του άλλου.
    Σε ευχαριστούμε πολύ❣

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.