Ντοματίνια λιαστά GR


Φέτος για πρώτη φορά έφτιαξα ντοματίνια λιαστά.

Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία και το τελικό προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική αλλά και σαν μεζές!!

Χρησιμοποίησα ντοματίνια βελανιδιά αλλά νομίζω πως κάνουν όλα τα είδη που υπάρχουν στην αγορά.


Υλικά:

Ντοματίνια

Αλάτι 

Ελαιόλαδο

σελίδα σκόρδο

Ρίγανη

Θυμάρι 


Πλένουμε τα ντοματίνια και τα στεγνώνουμε.

Τα κόβουμε στη μέση και τα απλώνουμε με τη κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί.


Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα καλύπτουμε με ένα τούλι.


Τα αφήνουμε στον ήλιο για περίπου 3 ημέρες ή μέχρι να στεγνώσουν. Την τελευταία μέρα τα γυρίζουμε με τη κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Σκουπίζουμε το αλάτι από τη φλούδα τους και τα αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο βάζο με λίγο σκόρδο, θυμάρι και ρίγανη. Γεμίζουμε το βάζο με ελαιόλαδο. 


Τα χρησιμοποιούμε στο φαγητό η και σαν μικρό μεζέ.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.