Κοτοσαλάτα της Μανούλας μου
Μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές της Μανούλας μου!
Όταν βλέπεις τη κοτοσαλάτα νομίζεις πως θα έχει μια συνηθισμένη γεύση αλλά σε εκπλήσσει ευχάριστα! Κάθε μπουκιά της είναι μια έκπληξη! Νομίζω δεν έχω συναντήσει άνθρωπο που να μην του αρέσει! Άρεσε ακόμα και σε ένα φίλο μας που μισεί τη μαγιονέζα!!
Υλικά:
1 κοτόπουλο 2 κιλών περίπου
1 κρεμμύδι
5-6 κόκκους μπαχάρι
5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
1 κουταλιά βούτυρο
Αλάτι
1/2 κιλό μανιτάρια σε μέτρια καρέ
2 κουταλιές βούτυρο
2 πράσινες πιπεριές σε μικρά καρέ
200γρ κασέρι χοντροτριμμένο
2 κουταλιές μαγιονέζα
Αλάτι, πιπέρι,
2/3 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
2/3 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 βάζο μαγιονέζα 650ml
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 1/2 - 2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
2 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα σε λεπτές φέτες
2 καρότα τριμμένα
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Ξαφρίζουμε και μετά προσθέτουμε ένα κρεμμύδι, τους κόκκους μπαχαριού, τους κόκκους πιπεριού, αλάτι και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο (τον ζωμό τον κρατάμε για ριζότο ή κοτόσουπα), το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε. Θέλουμε μόνο το κρέας, όχι τις πέτσες.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Προσθέτουμε στο κρύο κοτόπουλο 1/4 της κούπας από το ζωμό του (κρύο), τα κρύα μανιτάρια, τις πιπεριές, το κασέρι, 2 κουταλιές μαγιονέζα, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Καλό είναι να αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ και τη μαγιονέζα και την αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια πιατέλα σαν ένα βουναλάκι.
Απλώνουμε από πάνω το μείγμα της μαγιονέζας (δεν είναι απαραίτητο να μπει όλο) και από πάνω τα καρύδια.
Στολίζουμε με το τριμμένο καρότο και τα βραστά αυγά και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Τη σερβίρουμε κρύα με τη μαγιονέζα που έμεινε σε ένα μπολ δίπλα της για όποιον θέλει λίγο παραπάνω.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου