Ψητό λάχανο GR



Πάντα μου άρεσε όταν μαγείρευα λαχανόρυζο το σοταρισμένο λάχανο!

Όταν είδα πως υπάρχει συνταγή για ψητό λάχανο δεν έχασα καιρό.

Η πρώτη συνταγή που έκανα ήταν με μια βινεγκρέτ και ήμουν πολύ χαρούμενη!

Αυτή που κάνω τώρα όμως είναι η τέλεια σαλάτα και απίθανο συνοδευτικό κρέατος.


Υλικά για 6 μερίδες

1 λάχανο

1/3 κούπας ελαιόλαδο 

1 1/2κουταλάκι  αλάτι

1 κουταλάκι πάπρικα 

1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη

1/2 κουταλάκι θυμάρι 

1/2 κουταλάκι πιπέρι


Σε ένα μπολάκι ανακετεύουμε το αλάτι, τη πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το θυμάρι και το πιπέρι.

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Κόβουμε το λάχανο σε φέτες περίπου 1 1/2 - 2 εκατοστών (μου βγαίνουν περίπου 6 μεγάλες φέτες και 2 μικρές)

Σε 2 ταψιά φούρνου τοποθετούμε  χαρτί φούρνου.

Τοποθετούμε τις φέτες του λάχανου επάνω και με ένα πινέλο τα λαδώνουμε.


Πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα μπαχαρικών. 

Γυρίζουμε τις φέτες του λάχανου, λαδώνουμε και πασπαλίζουμε ξανά με τα μπαχαρικά.

Τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 - 20' λεπτά. Γυρίζουμε τις φέτες, περνάμε με ένα πινέλο τις φέτες για να απλωθούν καλά τα μπαχαρικά και ψήνουμε για άλλα 15 - 20' ή μέχρι να ροδίσουν καλά. 

Τρώγονται ζεστά ή κρύα.








 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.