Πολέντα GR









 

Τη πολέντα τη μαγείρεψα για πρώτη φορά πριν από περίπου 7 χρόνια.

Είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για κρέας, αλλά και λαχανικά.

Συνήθως ότι μένει το αφήνω σε ένα ταψάκι να στερεοποιηθεί, το κόβω σε μακρόστενα κομμάτια και τα τηγανίζω ή ψήνω. Τα λένε polenta fries και είναι πεντανόστιμα.



Υλικά:

1 κούπα πολέντα

2 κούπες γάλα

3 κούπες νερό (μπορείτε να βάλετε και ζωμό λαχανικών αλλά εμένα δεν μου άρεσε! Χάνει τη γεύση του καλαμποκιού)

Λίγο θυμάρι φρέσκο ή ξερό προαιρετικά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 

1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη προαιρετικά 

Αλάτι και πιπέρι.


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και το γάλα μέχρι σχεδόν το σημείο βρασμού.

 Ρίχνουμε τη πολέντα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα αυγοδάρτη για να μη μας σβολιάσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη πολέντα ανακατεύοντας τη μέχρι να δέσει. Στη συσκευασία λέει πως χρειάζεται 40' βράσιμο αλλά εμένα μου έδεσε πολύ πιο γρήγορα, περίπου 10'.
Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, τη παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
Τη σερβίρουμε ζεστή αν τη θέλουμε ρευστή σαν πουρέ.

Για polenta fries:

Όση μείνει την απλώνουμε σε ένα σκεύος ώστε το μείγμα να έχει πάχος περίπου 2,5 εκατοστά και τη τοποθετούμε στο ψυγείο. 
Μετά από περίπου δύο ώρες, όταν έχει στερεοποιηθεί τη κόβουμε σε sticks και ή τα τηγανίζουμε η τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο σε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 220°C για 15'. Τα γυρίζουμε με προσοχή και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15' ή όσο χρειάζεται για να ροδίσουν.

 Καλή όρεξη!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναλογία/Μετατροπή γραμμάρια σε κούπες ή φλιτζάνια

Το cheesecake μου

Panettone με σταφίδες.